Työ 0003 (Koristetyyny)

Ohjeistus : 
* Teresauma päällipuolella 
* Päälliosa neljästä palasta 
* Alapuoli kahdesta osasta vetoketjulla 
+ Itse halusin vielä napin keskelle
Melkein valmis koristetyyny


Kangasvaihtoehdot (jämäpalat) koululla eivät olleet omaan makuun sopivia niin keksin tyhjässä päässäni, ette M62 maastopuvustahan tuollaisen tekisi... Se ei sitten taas ollut se fiksuin valinta.

Kousi on monille suomalaisille tuttu, ainakin jos on suorittanut (tai ollut kertaamassa) ennen vuotta 2006.

Mistä materiaali? No niitähän saa parhaasta mahdollisesta kaupasta maan päällä - VARUSTELEKA:sta. Sattui olemaan eräs tapahtuma susirajan sisäpuolella jota olin järjestämässä ja siinä samalla sain sitten käsiini pari kappaletta takkeja ja housuja.
© Varusteleka - Ruosilantie 2 (HKI)
Jälleen kerran ei mitään tarkkoja mittoja tai kaavoja ollut. Ensin piti leikata oma tyyny vaahtomuovista ja tehdä kaavat sitten siihen. Saumavarat muistin kyllä, mutta ompelumerkkien jäljentämisessä oli ajoittaista ongelmaa :D

Kuvia matkanvarrelta :
Pohjapalat ilman vetoketjua
Päällinen ommeltuna
Kyllä se sivukaistele teren kanssa siihen istuu
Viittävaille valmis - enään yksi kierros ommeltavaa
Pyöreiden muotojen saumurointi on muuten todella rasittavaa koneella jossa on kaksi nopeutta : Ei liiku ollenkaan ja 120km/h.. Eikö näihin koneisiin olisi saatavilla jotain helppoa säätöominaisuutta? Tai ainkin poljinta joka pelittäisi yhtä saumattomasti kuin normaalin ompelukoneen.

Kaavat ei vielä onnistuneet niinkuin elokuvissa ja muutoksia tuli vedettyä hiukan lonkkatuntumalta. Kyllä se siitä kun sinuiksi koneiden kanssa alkaa pääsemään ja kaavojen tekeminen alkaa paremmin luonnistumaan muutaman yrityksen jälkeen.

Vetoketju oli vähän sinnepäin...
Ilkeän kokoinen tuo nappilangan vetoon tarkoitettu neula.
Vastanappi näkyy vetoketjun alta.

Kangasvalinta omalla kohdallani teki tyynystä hiukan hankalmman tapauksen -> Kun vaatetuskankaasta tuota lähdin luomaan. Mutta kyllä lopputulos sohvatyynyksi pääsi :)Ainoat kohdat joita haluaisin muuttaa oli tuo tere-nauhan liittymäkohta ja vetoketju. Muutoin ihan näpsäkkä näin alkupään projektiksi.
Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

0 kommenttia:

Lähetä kommentti