Työ 0011 (Lasten nojatuoli)

Tämä projekti aloitettiin jo keväällä 2016, mutta loppuun se saatettiin vasta syksyllä K-tuoli projektien aikataulun takia.
Projektin alussa kaikki tekivät osaluettelon puuosista ja ne käytiin puutyökurssin aikana porukalla tekemässä valmiiksi (tarpeeksi osia 50 tuoliin).


Tästä _kasasta_ sitten homma lähti käyntiin. Ja kyllähän siitä jotakuinkin tuolia muistuttava räpellys tuli.

 Vaikka kaikki puuosat menevätkin piiloon, niin aina on hyvä käydä terävimmät kulmat pyöräyttämässä hiekkapaperilla. Ei kärsi kankaat/kumit(vaahtomuovit) niin rajusti.

Työ 0008:sta sattui jäämään kumeja yli niin laitettiin sitten niitä hyötykäyttöön tässä projektissa. Jokainen penni on kotiapäin ;) Osassa löytyy piirrustuksia aselaukkua varten (paintball).
  

 Piiloon se kaikki kuitenkin jää, niin sillä ei niin ole väliä :) Ja katsokaa tuota sinistä kumia. Maailman kauneinta vaahtomuovia ja se kaikkia jää piiloon :'(

Tämäkin on oma taiteenlajinsa. Eli mihin järjestykseen kumit tulee. Jälkiviisas sanoo, että selkämyksen taivaansininen olisi ehkä kannattanut vätäistä takasaumaan asti. Mutta leikelty mikä leikelty - muistetaan seuraavassa projektissa sitten.


 Istuintyynyn korkeuden mallailua. Tää näyttää hyvältä, eli näillä mennään.

 Jotain pientä pyöreyttä kaipasin, niin sitten vähän sahaillaan muotoa.

Ja se oli hyvä päätös. Käsinojista tuli ihan käsittämättömän kauniit (ainakin omaan silmään). 

Vanut niskaan ja sitten saadaan kaavoissakin käytetty lakanakangas-kerros heitettyä päälle. 

Vanhasta poiketen tällä kertaa käytössä on kahdenlaista punaista, että saadaan vähän edes jotain leikkisää tuoleihin. 

Ja hienot piirrustukset kankaan kulutuksesta :D

Pientä värimaailman mallausta ja kyllä se näyttää siltä miltä mielensilmä sen kuvittelikin. 

Tässä vaiheessa tuli kommenttia, että ehkä vähän ronskit pehmusteet tämän kokoiseen tuoliin. Sou not - eipähän voi mini-ihminen teloa itseään tämän tuolin kanssa :D 

Kankaiden niittailua pohjaan. Tässä näkyy tuo, että istuinlevyn väleistä on läpivienti pohjatilaan.

Sitten vielä viimehetken paksuusmallailua istuintyynylle.

Istuintyyny oli monikerroskakku jossa käytin HT-Collectionilla oppimaani _vanu väliin_ kikkaa. Tämä tuo kevyttä muotoa istuintyynyyn ja tässä se ainakin omasta mielestäni sopi vallan mainiosti. 
  

 Viimeisiä viedään!

Eh... Näin jälkikäteen jos kysytte, että mitä nämä on... Ei muuten mitään hajua - kai tässä jotain kaavoihin liittyviä muistiinpanoja on. Tätä tehdessä se on ollut ihan selvä, mutta viikko tämän jälkeen - no clue. 

Päältä valmis, eli sitten pohja kiinni. Ja pohjaan laitettiin velcro-lippa että tuolin sisään kadonneet lelut/kaukosäätimet saadaan tarvittaessa kaivettua ilman purkuprosessia ;)

Lasten nojatuoli on valmis - ja sen uusi omistajakin tuntuu olevan tyytyväinen lopputulokseen. 

Lopputeksteissä mainittakoon jälleen, että kankaat wanhasta tutusta - ISKU:n tehtaanmyymälästä. Kumit vanhaa varastoani. Ideoita tuli harjoittelun kautta HT-Collectionilla ja hintalapuksi (ilman kankaita) tuli 17,93€
Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

0 kommenttia:

Lähetä kommentti