Työ 0017 (Kaulasuoja)

Vähän erilaista broggista näin kesän kunniaksi - kaulasuoja Paintball peleihin.Tässä kesäloman aikana innostuin käymään muutamaan otteeseen Heinolan puolella Päijät-Hämeen Paintball yhdistyksen peleissä. Viikon päästä lauantaina (6.8.2016) on puolestaan Suurpelit Jämsässä, johon pikku porukalla sitten ollaan lähdössä. Tätä tapahtumaa varten ajattelin pientä lisäsuojaa väsätä kaulan alueelle, kun eräissä maanantai peleissä vierustoveri otti aika kauniin osuman kaulaansa (jos koskaan olette paintballia pelanneet, niin tiedätte - että jälki ei ole nättiä).

Ensimmäisenä interwebin mallikuvia metsästämään ja sieltä sitten muotoa suunnittelemaan. Vapaalla kädellä tottakai.

Piirroksen jälkeen sitten kaivamaan aarrearkusta vaahtomuovia. Onneksi edellisistä projekteista oli jäänyt yli hiukan 15mm paksua joka soveltui tähän tarkoitukseen melko mainiosti.
 Koska muukin varustus on mallia Bundeswehr (Varusteleka.fi) niin päätin jatkaa kuviota myös kaulasuojaan hankkimalla uhrikankaaksi BW huivin (flecktarn) - 5,99€. Halvemmalla olisi tietty päässyt kun olisi ostanut vain uuden teurastettavan vaatekappaleen, mutta huivin kangas tuntui jotenkin luonnollisemmalta valinnalta tähän operaatioon (100% Viskoosia).


Mallailun ja tarkistelun jälkeen sitten kokeillaan lakanakangas versiolla, että tuliko kaavoista edes sinnepäin. Ja hienostihan se näytti pelittävän.

 Ikävä kyllä talouden teollisuuskoneesta luovuttiin pari vuotta ennen kuin päätin koulut aloittaa uudelleen.. Eli hiukan _rimpulammalla_ Singerin juhlavuosikoneella piti sitten tämäkin projekti toteuttaa. Ongelmakohtana oli polkimen jaksamattomuus painaa vaahtomuovia tarpeeksi kasaan ja samalla edetä. Eli parin sentin pyrähdyksillä edettiin ensimmäinen kierros :D

 Alkuperäinen ajatus oli, että lisättäisiin kaulurin etuosaan veriryhmä-merkki.. Mutta tämä jääkööt tulevaan (testaillaan nyt ensin, että miten tämä pelittää ihan käytännössä). Kun molemmat oli ommeltu, niin sitten alkoi velcro kiinnityksen laitto.
Ehkäpä se helpoin ja nopein osa koko prosessia.Ja lopputuloksena oli varsin mainiosti istuva kaulasuojus :


Ja tässä pelitoverin testi maskin kanssa :


Hintalappu kahdelle kaulasuojalle (materiaalit) :
5.99€ - Kangas
~2€ Velcro kiinnitykset
~2€ Jämä vaahtomuovia
Ja pari metriä mustaa ompelukonelankaa.

Ajallisesti tuohon meni useampi päivä kun ei velcroa ollut.. Mutta jos kaikki löytyy nurkista, niin kestoksi sanoisin 30min (kaavat, mallaus, testiversio ja ensimmäinen kaulasuoja valmis). Siitä etiäpäin sitten 5-10min luokkaa / suojus.

Linkit :

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

0 kommenttia:

Lähetä kommentti