Työ 0014 (Käsituet - 2in1)Hierontapöytään sekä työtuoliin uudet käsituet. Kaksi hyvin erilaista tapaa.

Nämä projektit eivät mitään ydinfysiikkaa olleet, mutta tuli tässäkin jotain opittua. Ensimmäisenä se, että miten tuo keinonahka taittuu ja miten sitä voi ommella.

Pienten selkätemppuilujen takia aloin vuosia takaperin käymään säännöllisesti hierojalla. Olen havainnut, että tuo säännöllisyys on auttanut ruotoani pysymään kunnossa. Kerran sitten pöydällä maatessani huomasin ärsytyksen kyynerpääni kohdalla ja aloimme keskustelemaan, että tuohan kannattaisi varmaan vaihtaa. Hieroja selosti, että yljyt ja aika on kovettanut vanhaa päällystystä käsituista ja se oli sitten alkanut halkeilla.

Koska hän tarvitsi pöytää ja tukia niin irroittaminen ei sopinut. Enkä pystynyt lupaamaan mitään tarkkaa päivämäärää koska koulun aikatauluilla joudutaan kuitenkin elää. Sängyssä (kotona) iltasella makoillessani sitten keksin, että tiedän kuitenkin mitat niin ei se nyt kovin vaikeaa ole kokonaan uudet tuet väsätä. Saa sitten päällystää vanhat joskus jos on tarve.

Eli ensimmäisenä visiitti puupuolen jämäpala laatikolle josta löytyi sopivan jykevaa vaneria. Vaneriin pienet happiröörit (tämä on hyvä muistaa kun päällystys tulee kankaista / materiaaleista jotka eivät hengitä). Liimaa niskaan ja vaahtomuovit kiinni.

Pienoinen lisäpehmennys 100g vanulla.

Ja lopputuloksesta tuli melko siisti kun vielä viimeistelynä päälle tuli harsokangas (toimii "laakerina" päällystyksen ja pehmusteiden välissä).

Sijaisopettajan ehdotuksen perusteella päätin sitten tehdä minimalistiset kulmaompeleet ennen niittausta. Onhan tämäkin tietty yksi tapa tehdä (toisissa käsituissa pelkkä niittaus).

 
Ja kyllä niistä ihan siistit lopulta tulikin, vaikka alkuun vähän tuota tikkausta epäilinkin.

Vanhat käsituet olivat siis jo parhaat päivänsä nähneet..

Ja koska harvalla tulee ensimmäisenä mieleen, että "voi hitto kun ei nuo ole samaa väriä niin enhän minä voi niihin käsiäni laittaa".... Tekivät ne tehtävänsä hierontapöydän uusina käsitukina. Kerran päässyt niillä jo omia lapasiania lepuuttamaan ja iiiiiihanan pehmeät oli - eikä rassannut mitkään kulumat enään kyynerpäitä ;)
-------------------------------------------------------------

Käsituet #2


Sama alku kuin edellisissä.. Eli jämävaneria hakemaan. Rei'ät on mitattu tuolin kiinnityskohtien mukaan ja niihin laitettiin m6 kierteiset "satiaiset". (Projekti #1:sessä kiinnitys tapahtui ruuveilla pöydän rungossa olleisiin metallilevyihin - muistaakseni 14 ruuvilla/käsituki.)

Tällä kertaa keinonahka tuli laitettua ilman harsoa, mutta pitäisi tässä käytössä kestää vallan mainiosti silti.

Kun jotain tekee kaksin kappalein, niin tärkeintä on saada ne näyttämään mahdollisimman identtisiltä. Eli jonkin verran tarkkuutta ja pelisilmää pitää olla, jotta sen saavuttaa.


Ja lopputuloshan oli melkein vanhaa parempi. Vanhat käsituet olivat ehkä hiukan soikeammat ja kovamuovia. Nyt löytyy käsituistakin hiukan yhteläisyyttä penkin istuimen verhoilun kanssa :)

Materiaalikulut käsituissa on ollut keinonahkoineen ~5€/pari luokkaa (vaahtomuovitkin olivat omia jämäpalojani Työ 0008 jäljiltä).

Bonus : 

Osana erästä asiakastyötä niittailin vielä 2.6.2016 yhdet käsituet pikaiseen ennen kotiutumista. Kangaspäällysteiden tilalle tuli musta keinonahka. Tämän projektin (jonkin sortin lepo/työ/nojatuoli) valmistuminen oli jäissä pitkään muiden kouluprojektien takia ja osan työstä on luokkatoverini suorittanut. Varmaankin tarinoin tästä vielä oman postauksen jossain välissä kesälomaa.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

0 kommenttia:

Lähetä kommentti