Työ 0009 (3x Kokoustuolit)

Kolmas kerta toden sanoo.. Eli kolme kokoustuolia, päälle kolmenkymmenen tuolin kokonaisuudesta.
Puupuolelta tuli rungot joihin kiinnitettiin oke-vyöt ja kevyt (joustava kangas). Näiden jälkeen lisättiin tuolin selkämyksiin takapahvit ja sitten päästiinkin aloittamaan istuin osiota.

Tässä vaiheessa tulikin ensimmäinen erikoisuus harjoituksessa. Koska istuimen runko oli vaneria, sehän sitten otti ja taipui jos oke-vyöt kiristi liian tiukalle. Kultaisen keskitien löytäminen oli hiukan haastavaa, kun vöiden piti olla tukevat - mutta ei liian, jottei vanerit taipuneet aivan kieroiksi.


Vaahtomuovipalojen ja vanun leikkausta liimausta varten.Hyvä muistaa pulttikiinnityksien laitto _ENNEN_ vaahtomuovien liimausta.


Istuimiin saatiin hiukan muotoa lisäämällä pienempi pala ensin keskelle ja sitten vasta päällimmäinen vaahtomuovi. Melko yleinen käytäntö jos käytettävä(t) vaahtomuovit eivät ole valmiiksi muotoonsa puristettuja.


Ensin lisätään vanua vaahtomuovin päälle ja viimeistelyn hoitaa harsokangas.

Ja sitten alkaa se rasittava osio - venyvan (lue. raivostuttavan) kankaan kaavojen leikkaus.
*Jani, mene ny pois siitä kuvasta..
Kuin ihmeenkaupalla saatiin kuitenkin kolmet, melkolailla identtiset palat leikattua kankaasta. Tuplatarkistus vielä, että kaikki palat löytyvät ja sitten aloitellaankin ompeluosio.

Eihän se vielä tässä vaiheessa miltään näytä, kun kangasta ei ole kiinnitetty - mutta hyvältä vaikuttaa. Ehkä näistä oikeasti saadaan tuolit vielä aikaiseksi.

Tuolit ovat vielä tälläkin hetkellä keskeneräisiä (8.5.2016), mutta se johtunee puupuolen aikatauluista. Eli tuolien rungot (jalat/käsituet) eivät ole vielä valmiita.


Projektin aikana ei oikeastaan ilmennyt kuin muutamia ongelmia - suurimpana kankaan vaihtuminen kesken projektin. Tuoleja valmistettiin lähemmäksi neljäkymmentä kappaletta ja osa niistä tehtiin vihreällä kankaalla, kun toiset puolestaan tehtiin harmaasta kankaasta. Näillä kankailla oli hiukan erilaiset venymisominaisuudet ja alkuperäiset kaavat eivät näin ollen sitten menneetkään ihan 1:1.

Toinen ongelma puolestaan oli tuo aikaisemminkin mainittu viivästyminen puuosien uupumisen takia. Eli nyt on nurkat ja hyllyt täynnä puolivalmiita tuoleja kun vielä odotellaan osia.

Koitetaan saada lisäiltyä jälkikäteen sitten täysin valmiiden tuolien kuva tänne blogiin.
E : Lisätty kuvia valmiista tuoleista Toukokuussa 2016.
Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

0 kommenttia:

Lähetä kommentti