Mietteitä rahankäytöstä

(CC) Photo : Got Credit

Niin koulussa kuin työelämässäkin aina puhutaan siitä, että asioita pitää tehdä taloudellisesti ja säästävästi.
Tuotetaan mahdollisimman vähän hukkaa ja kaikki luotu/leikattu/hankittu käytetään loppuun.
Mihinkään ylimääräiseen ei ole varaa ja rahankäytön priorisoinnin tietää aina joku viisaampi.

Dürkopp Adlerin extra paksun terenauhan poljinsetti
Mutta sittentulee näitä hetkiä kun kaikki kääntyy ylösalaisin.. Jollakin logiikalla on kannattavaa hankkia katsastetun ritsan hintaiset polkimet yhtä projektia varten. Tämä hinta tottakai mainitaan ja sanotaan, että ettehän hukkaa näitä. Ei siinä mitään, ymmärrän kyllä rahan arvon ja sen että toisen (tässä tapauksessa koulun) omaisuutta ei sovi hukata. Se mikä tässä kävi kuulaan suoraansanoen on se, että ne pirun polkimet olisi mitä todennäköisimmin saanut halvemmallakin. Turha lähteä paasaamaan siitä kuinka rahat ovat tiukalla, mutta samalla kulutetaan kolminkertainen määrä siihen että saa koneen valmistajan viralliset polkimet. Kyllä ne kolmannenkin osapuolen polkimet olisivat varmaan sen saman asian ajaneet. Ja ylijääneellä rahalla olisi voinut ostaa vaikka 165tuhatta verhoiluniittiä(hakasta) ja 200tkm ompelulankaa.
Hankitut polkimet

Samoilla tuotenumeroilla Jenkkilästä

Tässä vaiheessa voidaan sitten tietenkin lähteä arvioimaan ko. tuotetta ja sen laatua. Laadusta joutuu tottakai maksamaan, mutta kuinka paljon hintaa tulee lisää vain siitä että sen on teetättänyt alkuperäinen tehtailija?
...logostahan ihmiset tykkäävät maksaa aina hiukan extraa.

Itse ainakin kilpailutan nykyisin kaiken - kiitos informaatioaikakauden. Sähköpostilla saat yhteyttä kauppaan kun kauppaan maasta riippumatta. Esimerkkinä Sew-europe, josta löytyi vaihtopuolat, eri kokoisia neuloja, uudet poljinjalat ja kaupanpäälle tuli vielä hiukan öljyä Pfaff 561-563 koneeseen - kotiinkuljetettuna ja melkein puolet halvemmalla kuin mitä sinivalkoisesta verojen luvatusta maastamme.

Jotta en tee tätä päänvaivaa itselleni ainakaan helpommaksi, niin sitten voidaan alkaa vielä miettimään sitä, että millainen vaikutus polkimien ostolla kotimaiselta kauppiaalta on ollut. Työllistikö Koulutuskeskus tällä hankilla yhden onnekkaan suomalaisen edes hiukan pidempään? Vai hyötyikö tästä vain verottaja ja jälleenmyyjäyrityksen osakkaat? *meh* alkaa vain ärsyttämään entisestään kun liikaa alkaa pohtimaan ja ajatukset hyppivät ruohonleikkuusta tiiliseinään.

Koittakaa kuluttaa viisaasti ja verratkaa niitä hintoja ennen hankintapäätöksen tekoa. Käsityöstä sen tekijälle maksaminen on eri asia kuin isojen valmistajien rahanahneuden tyydyttäminen.

Linkkejä omiin hankintoihinne :
http://www.sew-europe.co.uk/
https://www.college-sewing.co.uk/
http://www.ebay.co.uk/
Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

0 kommenttia:

Lähetä kommentti