Työ 0010 (Kulutus/hinta-arvio)

Verhoilijan työ ei ole pelkästään korjailua ja ompelua. Ainakin yksityisyrittäjänä verhoilijan työnkuvaan kuuluu myös hinta-arvioiden tekeminen, ennen kuin päästään edes purkuhommiin.

Itsekin olen erinäisiä pikkupajoja vuosien varrella tukenut erilaisilla tilauksilla ja kyllä se asiakkaalle mielestäni on tärkeää tietää edes suuntimaa siitä, mikä se loppulasku tulee olemaan.

Jo tässä vaiheessa on siis hyvä harjoilla ainakin tarveaineiden/kulutuksen laskemista projekteista. Tieto-taidon taso ei vielä ole sitä luokkaa, että työtunteja meistä kukaan välttämäti osaa laskea tai arvioida. Mutta mittanauhalla ja tarkalla silmällä voidaan hinta-arviota tarjota :)

Asioita joihin hinta-arviota tehtäessä kannattaa kiinnittää huomiota :
- Tarviiko pehmusteita vaihtaa / korjata
(pintapuolin tätä ei välttämättä näe, mutta kyllä sen usein tuntee).

- Tarviiko runkoon tehdä korjauksia tai pintakäsittelyä
(Verhoilun alla piileviä vikoja ei välttämättä näe ennen töiden aloitusta, eli muista lisätä arvioon pieni työvara jos sellaiselle koet tarvetta)

- Tuoko asiakas oman kankaan vai tilataanko se verhoilijan toimesta
(Asiakasta on hyvä ohjeistaa  kankaan valinnassa ja tarjota toimivia vaihtoehtoja. Se kivan näköinen kangas ei välttämättä kestä kovaa kulutusta tai venyy liikaa ja vaikeuttaa verhoilutyötä).

"Kaveri kertoi, että kyllä näistä jämäpaloista nyt yhdet penkit tekee"
.. Juu tekee, mutta se usein lisää verhoiluun kuluvaa aikaa. Ole siis tarkkana mihin suostut.

- Kuinka kauan verhoilutyöt vievät aikaa
(Tähän tulee pelisilmää vain ja ainoastaan tekemällä. K-tuolissa esimerkiksi pitäisi mennä purkuvaiheesta valmiiksi noin 10 tuntia - verhoilijaopiskelija tekee sitä useita viikkoja, koska jokainen vaihe on uusi asia. Eli harjoittelu tekee mestarin).


"Hinnat voivat olla joko tuotteissa hintalappuina (esim. kankaat) tai hinnastona (esim. tarveaineet). Hintojen näkymisen tarkoituksena on antaa asiakkaalle mahdollisuus vertailla hintoja."
~Verhoilija 1936-2016 | http://www.verhoilijamestarienliitto.fi ~

Yksityisyrittäjänä / liiketilan omistajana kannattaa käydä tutustumassa hinnoittelu ohjeistukseen (Hinnat näkyviin) Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta : http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/
Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

0 kommenttia:

Lähetä kommentti